sâmbătă, 28 februarie 2009

lucruri vechi, raspunsuri noi


Azi m-am apucat intr-o doara sa ma uit intr-un sertar; pe langa o serie de hartoage care nu mai intereseaza pe nimeni am dat de un caiet minunat din liceu; si din ce citeam mai multe ma minunam mai tare; nu stiu daca e de bine sau de rau dar constat ca nu mi s-au schimbat ideile principale nici cu un centimetru; nici obiceiurile (nici atunci nu suportam sosetele);

Si asta imi aduce aminte de o veche discutie despre oameni, daca ei se schimba sau nu se schimba; discutia ramane deschisa si consider si acum ca nu exista vreun raspuns batut in cuie asa cum nu exista raspuns exact pentru alte multe intrebari filosofice; altfel s-ar fi scris deja un ghid dupa care ne conduceam existentele - apoi se ajungea la colaps dupa care se schimbau regulile dupa care iar se ajungea la colaps pentru ca nu exista reguli pentru orice atata vreme cat orice-ul este in miscare; exista insa capacitatea ta de a intelege si de a te adapta si de a invata din greselile trecutului; Si iaca paradox; tocmai am enuntat o regula despre lipsa de reguli:))

Revin la cufarul meu care era de fapt un caiet dintr-un sertar ca sa spun ca e placut sa te intalnesti cu tine; si ca e frumos sa fii recunoscator pentru oamenii care ti s-au intamplat si sa iti amintesti povesti de care aproape ai uitat. Intr-o vreme spuneam ca m-am emotionat si m-am speriat si m-am bucurat de atatea ori incat ma intreb daca nu cumva am 150 de ani. Azi mi-a venit insa alta idee: daca nu cumva la sfarsitul unei vieti implinite toate imaginile si starile si visele si sentimentele tale ti s-ar arata ca o panza frumos tesuta in care nimic nu a fost fara rost, rezultatul alegerilor si trairilor tale din fiecare zi. Si in acel moment fiecare om sa aibe propria tesatura:cu noduri mai mici sau mai mari, lucrata pe indelete sau in graba, mai colorata sau mai gri, mai luminoasa sau mai...

Spun unii ca raiul si iadul nu ar exista de fapt; ca ar fi doar stari de spirit... sau feluri de tesaturi :)

6 comentarii:

sayadinna spunea...

"oamenii nu se schimba"asta mi-a zis odata de mult fedaykinn..n-am inteles ce voia sa zica,nu voiam sa cred de fapt ca zicea un mare adevar..
Oamenii nu se schimba in demnitate si-n modul de a vedea unele lucrurile dar viata ne schimba pe toti,asa cum nici un om nu este intru totul bun sau rau..
Ma bucur tare ca mai exista persoane care citesc din notitele copilariei si pot spune altceva decat "ce copil eram"

laura s. spunea...

multumim sayadinna; cat despre schimbare...putem vorbi la nesfarsit cu argumente pro si contra; iata insa o certitudine: s-a schimbat anotimpul! iti dorim o primavara minunata.

sayadinna spunea...

da..primavara s-a instalat.clar!multumesc la fel

sayadinna spunea...

apropos de primavara,un martisor intarziat dar nu din vina mea ci din vina ei(gargaritele se deplaseaza incet)
http://farm3.static.flickr.com/2377/2301086405_067c2f4615.jpg

laura s. spunea...

am vorbit si eu cu ea; mi-a zis gargarita ca venea mai repede dar s-a incurcat in ata de la martisor :)) multumim .

zenobia spunea...

zilele trecute am scotocit şi eu printre lucruri vechi şi'am zîmbit omului ce am fost ştiind că altfel nu aş fi ajuns aici. e bine să ne amintim cînd şi cînd:)