luni, 27 iulie 2009

bancuri si caderi


imi plac bancurile seci; mai exact cele care te indreapta catre o cale gresita; cum era cel de mai jos " cu pieile cailor"; ma distreaza teribil senzatia pe care o resimti, ca adica ti s-a pus piedica si ai cazut; mintea ta s-a impiedicat mai exact; sunt persoane care se supara si nu ar putea sa rada in veci la o gluma de genul "ce se afla pe casa si incepe cu V? raspuns: motanul Vasile" sau " ce se afla sub pat si incepe cu o? o pereche de papuci" sau "ce se afla sub pat si incepe cu h? hailalta pereche de papuci..."

de curand mi-a placut bancul cu funicularul; "Maria se duce acasa si-l intreaba pe Vasile: Vasile, cum se zice corect, funicular sau furnicular? si Vasile spune: la ce?"

sunt glume care concentreaza atat de bine o stare de spirit sau care zugravesc o imagine atat de clar in cuvinte putine incat imi par ca seamana a haiku.

Dar sa revin la ideea cu impiedicatul mintii; asta mi-a adus aminte de caderi; si de felul in care oamenii reactioneaza cand cad; vorbesc de caderile obisnuite cand te impiedici sau aluneci si nu patesti mare lucru; ca de exemplu acum trei zile cand am hotarat sa mergem la plaja, am coborat pe un teren mai abrupt am cazut si mi-am julit o mana si posteriorul. ce m-a uimit a fost ca prima reactie a fost de suparare; asa, ca si cum cineva a avut ceva cu mine; pe urma am vazut itindu-se dintre buruieni capetele a doi necunoscuti si al lui barbatu-meu cu fii-mea in brate care se uita la mine un sfert ingrijorat si trei sferturi amuzat (stia el ca mare lucru n-am patit din treaba aia si nici nu dorea sa imi dea apa la moara); atunci m-am adunat de pe jos si am anuntat viteaza ca n-am patit nimic; in ziua aia m-am gandit la felul in care iti intepeneste atitudinea in vreun tipar pe care il urmezi zi de zi iar in final iti intepeneste mintea cu totul vorba reclamei "atitudinea creeaza viitorul".

In concluzie propun sa luam cazaturile ca atare, sa ne stergem de praf si sa plecam mai departe, sa ne distram de bancurile seci in care ni se poticneste mintea pentru ca daca intr-o zi vom deveni prea importanti pentru "de-astea" inseamna ca tinem drept drumul spre ramolire.

6 comentarii:

fedaykinn spunea...

care e diferenta dintre un cal si...?
calul alearga, pe cand...

Dan Ioanitescu spunea...

-Cati?
-Trei!
-Ce trei?
-Ce cati?

laura s. spunea...

fedaykinn: da, dar nici....nu....intotdeauna.

laura s. spunea...

dan ioanitescu: :)

sayona si spunea...

tare bine am ras la bancurile tale, ador bancurile seci, pacat ca nu reusesc sa le tin minte! subscriu de asemenea la umorul sec si de buna calitate, mai ales la umorul ardelenesc:)

laura s. spunea...

bancurile seci sunt pline :)