marți, 22 septembrie 2009

de vorba


inainte sa adorm in minte am un vartej de imagini si cuvinte care continua in somn cu fel de fel de vise din care unele destul de ciudatele; pe cele mai importante i le spun dimineata sotului meu si imi e drag ca el - desi nu e genul "paranormal"- sta si ma asculta atent; acum doua zile m-a apucat rasul si i-am spus ca am senzatia ca ii prezint stirile din harry potter.

interesant e ca in visele mele fac lucruri care nu ma caracterizeaza defel; de exemplu sunt un vajnic erou care lupta cu fortele raului pentru a salva lumea- si ma bat de-a binelea, cu ravna, vadind si o conditie fizica de invidiat; aceasta stare de fapt nu se potriveste cu mine deoarece in primul rand sunt o persoana destul de fricoasa - cand se intampla ceva de obicei ma sperii, pe urma imi iau inima in dinti si fac ce trebuie facut, din pricina asta obisnuiam sa spun intr-o vreme ca inima mea are urme de dinti; in al doilea rand am tot respectul pentru eroi in general dar nu as vrea sa fiu in pielea unuia deoarece eroii astia obisnuiesc sa sfarseasca prost iar eu imi doresc sa sfarsesc bine - adica sa mor de batranete acasa la mine in balansoarul dinspre gradina.

ideea e ca sunt foarte ocupata cand dorm si traiesc in convingerea ferma ca visez de cand inchid ochii si pana ma trezesc in ciuda unor teorii contrare.

dar sa revin la ce se intampla inainte sa adorm; cateodata imi aduc aminte diverse lucruri demult uitate care ies la suprafata cine-stie-cum, cine-stie-de-ce; amintirea de aseara m-a facut sa zambesc pentru ca s-a intamplat pe cand eram prin clasa a treia; ora de matematica - o detestam; verificarea temei pentru acasa- momentul cel mai detestabil din detestabila ora; ei bine, in pauza dinaintea detestabilei ore de matematica obisnuiam sa copiez tema in mare graba de la colega mea care era si vecina mea de bloc; era grasuta, permanent cu hainutele scrobite si caietele ordonate iar tema era scrisa ordonat si cu cifre la fel de grasute ca si ea; in ziua aia nu am reusit sa fac treaba asta nu mai tin minte de ce, asa ca toti puturosii am fost scosi la tabla si ciufuliti de tovarasa invatatoare. la propriu. eu eram la marginea randului de lenesi, inspre fereastra; cand tovarasa m-a luat de ciuf si ma zgaltaia nitel dintr-o parte in alta, intr-un anume punct al miscarii soarele imi dadea in ochi cu lumina aurie; pe mine m-a intrigat treaba asta, cum sa ti se intample ceva frumos in mijlocul unei chestii nasoale;

nu stiu de ce mi-am adus aminte de asta dar ciufuleala insorita m-a facut sa zambesc unei intamplari de peste douazeci de ani; pe urma am adormit si am visat probabil ca salvez lumea;

am o viata interioara bogata. d'aia viata exterioara ma ia cateodata pe nepregatite :)

9 comentarii:

laura s. spunea...

ce mi-a placut postarea mea. sincer.

Anonim spunea...

e bine ca iti faci singura comentarii ... hahaha
si mie mi-a placut postarea ta. si raza de soare a carei tinta ai fost ;o) sa iti povestesc si eu ceva simpatic: unchiul meu a urmat acelasi liceu ca si mine, doar ca el a terminat scoala cu cativa zeci de ani inaintea mea.la intalnirea de 30 de ani s-a asezat in banca in care a stat in urma cu 30 de ani. si pe banca era scris numele meu. la momentul respectiv, fosta banca a unchiului meu era a mea. ce coincidenta!

laura s. spunea...

ce coincidenta, intr-adevar; merita scris ceva despre coincidente!

fedaykinn spunea...

m-ai facut sa-mi aduc aminte de-o intamplare din clasa I, in care, pe carnetul meu de elev s-a scris de catre invatatoare: "azi n-a fost cuminte deloc. toata ziua s-a jucat cu osul si-a impuns-o pe leila, colega lui." Si azi zambesc cand revad.

laura s. spunea...

cu osul ha ha ha

fedaykinn spunea...

osul, da, era vorba de un os pe care-l scosesem de la un peste mare din care mancasem cu o seara inainte, pe care-l adusese taica-meu, pe care osul l-am folosit pentru a impunge colega mea cea tataroaica :))) De mic, cu d-astea, ce crezi...

laura s. spunea...

da, precoc

Louise Tanasa spunea...

Da...imi aduce aminte de paruiala mea din generala...fix in ziua in care implineam 8 ani...:))

laura s. spunea...

of!