vineri, 27 august 2010


... As vrea sa existe mai multi oameni care sa spuna despre ei ca sunt fericiti; sa fie ocupati sa traiasca frumos si sa gaseasca frumosul in ce-i inconjoara; imi pare in ultima vreme ca fericirea nu mai este interesanta pentru oamenii din jur; intreb pe cineva de filmul preferat si imi raspunde cu vreun titlu cu multe suferinte, violenta sau mai stiu eu ce; si nu pricep de ce sa preferi asa ceva;


Stai de vorba cu vreo cunostinta, toate bune si frumoase si din senin incepe sa-ti povesteasca o intamplare groaznica despre vreun copil sau o alta nenorocire vazuta la stiri; si nu inteleg ce resorturi interioare te-ar determina sa tii minte asa ceva ba sa simti nevoia sa il inspaimanti si pe cel de langa tine; cineva imi spunea ca astfel de intamplari le dau oamenilor un sentiment de siguranta, ca adica sunt norocosi ca nu li s-a intamplat si lor; mie imi dau un sentiment de anxietate, nici nu vreau sa ma uit intr-acolo.


As vrea sa fim cu totii fericiti. Si, daca e sa se intample si lucruri mai putin frumoase sa ne facem bine repede. Sa fim recunoscatori pentru binele din jurul nostru, pentru zambetul oamenilor dragi, pentru ca exista oameni care ne sunt dragi.


Adica sa fie bine.

3 comentarii:

zenobia spunea...

tare bine sună ce ai scris tu, cu sufletul. să simţim, deci.

laura s. spunea...

da, da, sa simtim :)

Julieta spunea...

da, asa este.
nici eu nu pricep de ce nu cauta oamenii mai mult frumosul, fericirea. sa fie comoditatea??
sa fie o tendinta generala de indemnare spre autodistrugere??? am citit tot felul de teorii...nu ma pot dumiri cum trebuie.