sâmbătă, 6 decembrie 2008

despre alb - discutie libera cu final colorat

M-am gandit la lucrurile albe si am ajuns la urmatoarele concluzii:


  1. nu imi plac hainele albe. Nu pot sa le sufar. O data pentru ca nu au culoare, cand ma uit la o haina alba pot sa ma gandesc doar ca e curata sau mai putin curata da' nu ma incalzeste cu nimic; pe urma dupa ce le speli de cateva ori se transforma in haine mai putin...albe. Mi-a zis mie cineva drag ca gospodinele adevarate tin lucrurile albe albe dar eu nu sunt o gospodina adevarata ci una in devenire pt o perioada determinata; si apoi nici nu imi sta bine cu alb asa ca aceasta problema e rezolvata;

  2. cu florile albe sentimentele sunt impartite; daca vorbim despre ghiocei trebuie sa recunosc ca mi se par uratei; stiu ca nu e prea frumos din partea mea sa spun asa ceva despre vestitorii primaverii, dar cand apar ghioceii de obicei afara este urat, e frig, e zapada amestecata cu noroi iar noi suntem cam zgribuliti. Chiar si ghioceii daca stam sa ne gandim sunt cam murdarei si au capul mare si caraghios care atarna suparat pe tulpinita plapanda. Imi vine sa si rad pt ca un prieten mi-a spus odata ca l-a certat ta-su iar el a luat pozitia ghiocelului - moment in care si-a apropiat bocancii si a lasat capul in jos . In ce priveste lacramioarele se schimba treaba pt ca imi par frumoase cu floricelele lor crete si elegante si cu mirosul la fel de elegant. Iar crinii aceia albi imperiali cu parfumul lor ametitor mi se par minunati desi toti cunoscutii mei nu pot sa ii sufere datorita mirosului. E drept ca mirosul te cam ameteste dar ce, cand bei vin rosu sec nu te ametesti si nimeni nu zice ca nu sufera vinul rosu... dar deja ne-am departat de la subiectul ales.

  3. despre casele albe nu pot sa spun decat ca sunt minunate; pentru mine in definitia fericirii intra casa alba cu acoperisul rosu; daca este casa alba inseamna ca suntem amandoi, ca avem doi copii, trandafiri galbeni in gradina, un catel, mult mult soare si, mai ales, mult mult mult timp liber..

Si pentru ca tot am ajuns cu gandurile aici mai vreau sa spun ca fericirea are culoarea razelor de soare. Nu cred ca ma puteti contrazice, nici macar nu ma puteti verifica, stiintific vorbind...

4 comentarii:

fedaykinn spunea...

ce ne-am face fara culorile astea? cum ar fi viata noastra doar in alb si negru? sau, cum zicea cineva "doar nuante de gri"?

fedaykinn spunea...

eu as vrea si o pisica mica, sa aiba catelul dupa cine alerga prin curte...

laura s. spunea...

uite cum vrei sa ne strici tu linistea din curte, fedaykinn

fedaykinn spunea...

exceptional, exceptional !!!
:)))