vineri, 13 martie 2009

retete si dureri de nas

E mult de cand am ajuns la concluzia ca in mai toate domeniile nu te poti ghida numai dupa "retete". De exemplu in relatia de cuplu: nu poti merge dupa retete de genul "daca nu te-a sunat inseamna ca nu-i pasa de tine" pentru ca poti sa dai peste cineva care nu a sunat pentru ca are de rezolvat problemele de pe jumatate de mapamond dar cand suna, iti scrie sau vine vine cu totul si vezi cat tine la tine inclusiv dupa cum te tine in brate cand doarme.
Sau dai peste persoane "corecte", atat de corecte incat te intrebi daca sunt oameni sau robotei si ai surpriza sa constati ca fac niste lucruri atat de "incorecte" cand cred ca nu-i vede nimeni de ramai cu gura cascata.
Si dupa ce intelegi si asta te feliciti ca esti printre putinii care au priceput ca in viata lucrurile nu sunt doar albe si negre, si ca sta in sarcina si puterile tale sa vezi cat e alb si cat e negru in griurile de diverse feluri. Intelegi ca lumea e in continua miscare si te feresti de retete pentru ca retetele de la un anumit moment te limiteaza mai mult decat te ajuta.
Si dupa ce ajungi tu asa destept si treci peste retete de genul "daca x trancaneste despre cei apropiati cu tine inseamna ca va trancani si despre tine cu ceilalti" afli intr-o zi cu mirare mare ca cica x trancaneste despre tine. A naibii reteta :))
Asa ca lumea e rotunda : tocmai cand uitasei de reteta ai dat cu nasul de ea. Si acum te doare. Nasul.

4 comentarii:

Kami spunea...

Imi plac concluziile tale. Foarte asemanatoare daca nu identice cu ale mele, de altfel.
As mai adauga insa ceva. Oamenii se schimba...unii mai rar, altii mai des... si s-ar putea sa avem surpriza asta la un moment dat.

Chiar daca pana acum isi barfea prietenii acum si-a invatat lectia si nu o mai face. Chiar daca pana acum credea ca toate femeile sunt proaste acum a inteles ca greseste...

laura s. spunea...

nu e vorba de ceilalti si nu suntem victime; e vorba de noi si de felul cum vedem lucrurile; in povestea mea nu cautam sa arat ca x a gresit ci ca eu am judecat gresit.

Kami spunea...

Nici eu nu incercam sa spun asta... pur si simplu spuneam ca viata e o serie de lectii... pe care uneori le invatam, alteori nu :)

laura s. spunea...

asa e, kami; iar la sfarsit murim, pe urma o luam de la capat :))